EuroDEMOS


Du-te la cuprins

Proiecte internationale - exemple

Proiecte

Democracy - a way to achieve Sustainable Development


Trainingul european “Democracy – a way to achieve Sustainable Development” s-a desfasurat in perioada 08 - 19 Iulie 2011 in Iasi, Romania. Participantii au fost 25 de tineri din Albania, Armenia, Azerbaijan, Bulgaria, Franta, Grecia, Italia, Portugalia, Serbia, Romania, Turcia si Ucraina.

Proiectul "Democracy - a way to achieve Sustainable Development" a fost finantat cu sprijinul Comisiei Europene prin Programul "Tineret in Actiune".
Trainingul european "Democracy – a way to achieve Sustainable Development" a abordat teme ca democratia, dezvoltarea durabila si cetatenia activa.

Obiectivele proiectului
au fost:
- cresterea gradului de constientizare a participantilor in calitate de cetateni europeni cu privire la importanta participarii ca voluntari activi in societate;
- formarea participantilor ca cetateni activi in apararea si promovarea principiilor si valorilor democratiei si a dezvoltarii durabile;
- promovarea educatiei non-formale si a metodele democratice de implicare pentru dezvoltarea durabila a comunitatii;
- realizarea de schimburi interculturale.

click here



The RIGHT Photo




Proiectul
s-a incadrat in prioritatile anuale ale Programului Tineret in Actiune, program sustinut de Uniunea Europeana prin strategia stabilita pentru Romania pe linie de tineret.

www.therightphoto.blogspot.com


click here





Be Active for Sustainable Development!


Asociatia EuroDEMOS a desfasurat in perioada 26 iulie – 04 august 2010, trainingul international “Be Active for Sustainable Development!” (Fii Activ pentru Dezvoltarea Durabila!), finantat de Consiliul Europei prin European Youth Foundation. Acest proiect, in traditia EuroDEMOS, a fost o noua premiera europeana ca idee si modalitate de abordare.
La acest training international au participat 22 lideri de tineret din Armenia, Azerbaijan, Bulgaria, Grecia, Italia, Polonia, Republica Moldova, Romania, Turcia si Ucraina.


Trainingul international a implementat prioritati ale Consiliului Europei in domeniul tineretului precum drepturile omului si democratie, mediu si dezvoltare durabila, promovarea valorilor Consiliului Europei, cetatenie activa si participare civica etc. Acest training international a venit in continuarea proiectelor si activitatilor internationale EuroDEMOS de promovare a dezvoltarii durabile si cetateniei active pentru sustenabilitate.

Solutia specialistilor EuroDEMOS pentru sustenabilitatea globala sustinuta prin Manifestul Forumului International Democrazia 2.0 Sostenabilita cu ocazia activitatilor prilejuite de Torino Capitala Europeana a Tineretului – Italia:
"Modelele sociale pozitive trebuie sa fie promovate pentru a impartasi si multiplica comportamente pozitive si bune practici. Aceste modele sociale au rol de catalizatori ai societatii si ca lideri de opinie. In loc sa cautam noi solutii sociale, este normal sa ne concentram asupra modelelor existente locale care lucreaza si actualmente nu au suficienta atentie si sprijin." (Extras din continutul Manifestului Forumului International Democrazia 2.0-Sostenabilita).

Participantii la trainingul international “Be Active for Sustainable Development!” au reprezentat organizatii si institutii de referinta la nivel international precum:
- Global Youth Union Foundation, Armenia
- EuroDEMOS Association, Azerbaijan
- Green Balkans – Federartion of nature-conservation NGO, Bulgaria
- Know and Can Association, Bulgaria
- Gender Education Research and Technologies, Bulgaria
- Fair Trade Hellas Association, Grecia
- GIOSEF Caserta Association, National Association Italy, Italia
- Asociatia Obsteasca “AXIS MUNDI”, Rep. Moldova
- Foundation for Unity, Polonia
- EuroDEMOS Association, Romania
- Konya Provincial National Education Directorate, Turcia
- Youth Center "Araks", Ucraina

Trainingul “Be Active for Sustainable Development!” a fost conceput, pregatit si sustinut de catre o echipa calificata de traineri, evaluatori de competente profesionale, manageri de proiect, maestri de ceremonii, organizatori de spectacole, animatori socio-educativi, auditori in domeniul calitatii specializati in proiecte europene. Dintre institutiile pe care le-au reprezentat trainerii mentionam:
- Biroul de Informare al Consiliului Europei la Bucuresti,
- Agentia pentru Protectia Mediului Iasi,
- ISEE (The International Society for Ecological Economics),
- Asociatia Kasta Morrely,
- Asociatia EuroDEMOS.

Activitatea internationala a Asociatiei EuroDEMOS a promovat si statuat Iasul ca varf de promovare a valorilor europene si capitala de formare a liderilor de tineret din intreaga Europa. In ultimii 7 ani de activitate la nivel international ONG EuroDEMOS s-a specializat pe politica europeana in formarea liderilor de opinie.

http://www.youtube.com/watch?v=6GcsuKuNV3w



Sustainable Development as Lifestyle


Asociatia EuroDEMOS a desfasurat Trainingul European „Dezvoltarea durabila ca stil de viata” (Sustainable development as lifestyle) in perioada 13 – 22 Septembrie 2009 in Iasi, proiect finantat cu sprijinul Comisiei Europene prin Programul Tineret in Actiune.
Specialistii EuroDEMOS au pregatit un numar de 21 lideri de tineret din: Bulgaria, Grecia, Polonia, Portugalia, Romania si Turcia.

Tematicile proiectului:

• Conceptul de dezvoltare durabila;
• Problematica deseurilor in societatea moderna;
• Colectarea selectiva a deseurilor in Europa si in Romania;
• Cum sa manageriezi o campanie de constientizare de succes pe tematica dezvoltarii durabile si in special colectarea selectiva a deseurilor;
• Importanta organizarii Saptamanii Europene a Mobilitatii;
• Dezvoltarea personala si stilul de viata in contextul dezvoltarii durabile.

Parteneri traditionali:

- Asociatia Kasta Morrely
- Agentia pentru Protectie a Mediului Iasi


Trainingul s-a desfasurat in cadrul Saptamanii Europene a Mobilitatii 2009, sustinuta de Comisia Europeana – Directia Generala pentru Mediu si lansata in 19 aprilie 2002 in Bruxel. Asociatia EuroDEMOS a derulat activitati de promovare a Saptamanii Europene a Mobilitatii inca de la lansarea acestei initiative de catre Comunitatea Europeana.



Ce visezi? Unde ajungi?
Proiect de informare, educare si preventie a traficului modern de fiinte umane


Asociatia EuroDEMOS a desfasurat proiectul transfrontalier "Ce visezi? Unde ajungi? Proiect de informare, educare si preventie a traficului modern de fiinte umane" sub egida Uniunii Europene. Proiectul a debutat in data de 13 septembrie 2008 s-a desfasurat pe o perioada de 12 luni de zile, atat in Romania cat si in Republica Moldova. Proiectul mentionat mai sus este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Phare CBC 2006, Cod Perseus: RO 2006/018-447.01.02.27.
Proiectul a urmarit preventia traficului modern de fiinte umane prin informarea cetatenilor si autoritatilor privind legalitatea in domeniul modelingului si organizarii spectacolelor si existenta standardelor ocupationale dupa care trebuie sa functioneze legal cei care activeaza in aceste domenii.


www.anti-modern-traffic.com



Tinerii Implicati in Saptamana Europeana a Mobilitatii



Asociatia de promovare a dezvoltarii comunitatii EuroDEMOS a desfasurat in perioada 15 septembrie – 30 noiembrie 2008 proiectul european „Tinerii implicati in Saptamana Europeana a Mobilitatii” finantat cu sprijinul Comisiei Europene prin Programul „Tineret in Actiune” si co-finantat de Primaria Municipiului Iasi.

Multumita derularii de catre Asociatia EuroDEMOS a acestui proiect european, este primul an in care Municipalitatea din Iasi este “partener de aur” al evenimentului “Saptamana Europeana a Mobilitatii”.
Prin intermediul acestui proiect european ce a reprezentat pentru Asociatia de Atitudini Civice EuroDEMOS organizarea celei de-a saptea editii a Saptamanii Europene a Mobilitatii la Iasi, s-a oferit posibilitatea folosirii de catre partenerii europeni a experientei practice acumulate din cele 6 editii anterioare ale organizarii acestei Saptamani. Aceasta a saptea editie a oferit tuturor participantilor un model de buna practica pentru organizarea editiilor viitoare a Saptamanii Europene a Mobilitatii in tarile si orasele de provenienta.
Participantii internationali s-au implicat direct in organizarea Saptamanii Europene a Mobilitatii in Municipiul Iasi desfasurand complexa serie de activitati necesare indeplinirii scopului proiectului, cum ar fi: campanie stradala informativa, dezbateri, seminarii, prezentari cu tematica de mediu, concurs de orientare turistica, work-shopuri, evenimente publice s.a. In cadrul celor 5 work-shop-uri cu tematica de mediu participantii au lucrat in grupuri multinationale, eficient folosindu-si creativitatea si la pregatirea eco-evenimentului public „In oras o zi fara masina mea” desfasurat luni, 22 septembrie, la Sala Mare a Primariei Municipiului Iasi, eco-eveniment dedicat comunitatii locale. Eco-evenimentul a cuprins: expozitie de fotografii si desene cu mesaje ecologice, interpretarea in premiera a unei scenete umoristice, prezentarea mascotei proiectului si a unei colectii de costumatii din materiale reciclabile.

Evenimentul s-a incheiat cu inmanarea de catre doamna viceprimar Camelia Gavrila a Certificatelor Youthpass celor 35 de participanti internationali ai proiectului.
Participantii internationali s-au implicat direct si in campania stradala informativa oferind cetatenilor Iasului informatii privind rolul organizarii evenimentelor prilejuite de Saptamana Europeana a Mobilitatii, efectele nocive ale poluarii si perimetrul inchis circulatiei masinilor in data de 21 septembrie. In campanie s-a mers si cu mascota proiectului, mascota realizata de participanti in cadrul work-shop-urilor.
Ziua de 22 septembrie a fost marcata de participanti si prin concursul de orientare turistica. Participantii s-au impartit in echipe multinationale si au identificat toate obiectivele contra cronometru. Echipa castigatoare a fost premiata, medaliile au fost oferite de domnul Sorin Iacoban – sustinator local inca de la prima editie a evenimentului.
Organizatorii EuroDEMOS in colaborare cu cele 4 organizatii partenere au facut in asa fel ca la acest proiect aflat la ce-a de-a saptea editie sa fie prezenti reprezentanti din 7 tari: Polonia, Germania, Italia, Bulgaria, Ungaria, Statele Unite ale Americii si Romania.

Partenerii europeni
ai proiectului au fost:

- Primaria Orasului Torino – Biroul pentru Schimburi Internationale – Italia, Torino;
- Semper Avanti, NGO – Polonia, Wroclaw;
- Foundation for Children of Kamut – Ungaria, Kamut;
- Youth and Civil Initiatives in the Rose Valley, NGO – Bulgaria, Karlovo.

Home Page | Organizare | Centre EuroDEMOS | Proiecte civice - exemple | Oportunitati | Performante Realizari | Parteneri Colaboratori | Linkuri | Contact | Stiri | Harta site


Inapoi la cuprins | Inapoi la meniul principal