EuroDEMOS


Du-te la cuprins

Performante, Realizari

Performante Realizari

___________

PERFORMANTA IN CERCETARE
Scurt istoric:
Program civic de cercetare pentru scrierea standardelor ocupationale Manechin si Organizator spectacole, Departament cultural artistic "Compania de Evenimente si Modele Kasta Morrely" - 2002-2006


Ca urmare a unei dezbateri publice, desfasurata la Sala Verde a Prefecturii Iasi, cu reprezentanti ai autoritatilor locale din Iasi, Asociatiei EuroDEMOS, la inceputul anului 2002, i s-a propus si si-a asumat responsabilitatea de a desfasura un proiect de cercetare care sa obtina ca rezultat scrierea si legalizarea standardelor ocupationale Manechin si Organizator spectacole.
Propunerea
facuta reprezentantului Asociatiei EuroDEMOS, respectiv presedintelui fondator Morel Bolea, pentru acest proiect de cercetare a venit din partea reprezentantilor autoritatilor prezente la dezbatere de la S.R.I., M.A.I., C.N.F.P.A. etc., fiind sustinuta de toti reprezentantii prezenti la acea dezbatere, ca solutie necesara pentru autoritatile competente in combaterea legala a traficului modern de fiinte umane. Acest flagel nu putea fi combatut fara mijloacele legale oferite prin existenta standardului ocupational Manechin si Organizator spectacole.
Proiectul de cercetare s-a derulat
pana la finele anului 2006 si s-a desfasurat cu participarea voluntarilor EuroDEMOS. Pentru a se putea culege informatii pertinente si a se documenta corect, activitatile de cercetare s-au desfasurat atat in tara cat si in strainatate. Proiectul de cercetare a purtat denumirea generica "Departamentul Compania de Evenimente si Modele Kasta Morrely". Departamentul de cercetare a fost structurat de la inceput pe doua compartimente: a) cercetare stiintifica si b) cercetare empirica. Toata activitatea desfasurata atat in tara cat si in strainatate s-a bucurat de sustinerea necesara convenita in cadrul dezbaterii cu reprezentantii autoritatilor competente.

 • Propunerea proiectului de cercetare si-a indeplinit obiectivele propuse de concepere si scriere pentru legalizare a standardului ocupational Manechin (cod COR 521001, legalizat pentru prima data in lume in anul 2006) si a standardului ocupational Organizator spectacole (cod COR 342909, legalizat in anul 2007).
 • Tot in aceasta perioada au fost concepute si publicate primele Manuale de specialitate pentru Manechinul calificat, Organizatorul de spectacole calificat si Maestrul de ceremonii calificat.
 • Una dintre activitatile necesare pentru indeplinirea obiectivului propus de reprezentantii autoritatilor competente, a reprezentat-o pentru Asociatia EuroDEMOS autorizarea CNFPA pentru formare profesionala in ocupatiile Manechin, Organizator spectacole si Maestru de ceremonii.
 • Dintre rezultatele adiacente obtinute in timpul proiectului de cercetare mentionam conceperea unor tehnici de educatie non-formala prin experiential structurat cultural-artistic. Noile tehnici au fost denumite: Program de Leadership pentru copii Kasta Morrely Kids, Program de stilare personalizata - Promovare Imagine Proprie pentru Promovare Imagine Brand si noul gen artistic - marca inregistrata proprie "Teatru de Moda Fashion Theatre". Ca urmare a realizarii acestor performante, proiectul Departamentului de cercetare Kasta Morrely si-a incheiat activitatile in luna decembrie a anului 2006.
 • Tot o realizare a studiului de cercetare o consideram si infiintarea, dupa incheierea proiectului de cercetare, a Asociatiei culturale si de aparare a drepturilor omului "Kasta Morrely". Aceasta noua asociatie s-a infiintat la initiativa unui grup de cercetatori care au activat in compartimentul de cercetare empirica al programului de cercetare cu acelasi nume "Kasta Morrely".
 • Multumirea voluntarilor implicati in proiectul de cercetare Kasta Morrely a fost incununata de inaltul profesionalism al reprezentantilor comisiilor autoritatilor statutului care au validat legalizarea standardelor ocupationale Manechin si Organizator spectacole. In anul 2007, lista cercetatorilor care au lucrat la conceperea standardului de Organizator spectacole este formata din membri ai Asociatiei EuroDEMOS si ai Asociatiei Kasta Morrely.

Membrii voluntari implicati constant in aceasta cercetare foarte laborioasa se regasesc pe lista cercetatorilor care au lucrat la cele doua ocupatii de top in societatea contemporana. Aceasta realizare de necontestat a societatii civile, consideram ca reprezinta un factor motivational deosebit de important in cultivarea increderii in utilitatea voluntariatului, pentru tinerii care doresc sa se descopere pe sine realizand lucruri utile pentru sute sau chiar milioane de oameni.

___________

• Performante in preventia traficului de persoane, prin colaborarea cu Ministerul Afacerilor Interne • Asociatia EuroDEMOS este ACREDITATA EUROPEAN - Acreditare nr. 2016-1-RO01-KA110-035249, Programul Erasmus+, al Agentiei Nationale pentru Programe Comunitare in Domeniul Educatiei si Formarii Profesionale (A.N.P.C.D.E.F.P.) – Ministerul Educatiei Nationale si Cercetarii Stiintifice.


 • EuroDEMOS a reprezentat Romania in Capitala Europeana a Tineretului, in calitate de partener al municipalitatii din Torino la organizarea Forumului International Democrazia 2.0-Sustenabilita. Solutia publica propusa de ONG EuroDEMOS, de a promova valorile umane autentice, ca solutie pentru iesirea din criza morala si economica romaneasca, prin intermediul acestui Forum International a devenit o solutie asimilata si promovata international pentru atingerea sustenabilitatii globale. Solutia propusa de EuroDEMOS, prin specialistii recunoscuti, in Manifestul Forumului International, a fost apreciata si salutata de laureatul premiului Nobel Woordow Clark si a fost sustinuta, in Parlamentul European, de catre unul din parlamentarii europeni ai Italiei.

http://www.youtube.com/watch?v=VoVdayHcHYM

 • Conform ultimei evaluari europene a specialistilor germani in societatea civila, Asociatia EuroDEMOS se afla in topul celor 12 organizatii din Europa recunoscute si promovate la nivel international pentru performantele dovedite in implementarea politicilor europene de tineret.


ONG EuroDEMOS este membru in Agora Parlamentului European, partener al organizatiei mondiale Global Human Rights Defence, Consiliul Europei.

 • ONG EuroDEMOS este colaborator al O.S.C.E. (Organizatia pentru Securitate si Cooperare in Europa), recunoscut si laureat international pentru contributia adusa la promovarea valorilor democratiei si civilizatiei europene.


 • ONG EuroDEMOS este apreciat incepand cu 10 decembrie 2009 la Haga-Olanda intre primele 50 de organizatii din lume care activeaza in domeniul drepturilor omului.


 • ONG EuroDEMOS a contribuit ca unic reprezentant al Romaniei la Misiunea Internationala de Observare a alegerilor conform Metodologiei O.S.C.E. si a Consiliului Europei, alaturi de reprezentanti ai societatii civile internationale din Armenia, Belarus, Denemarca, Olanda, Portugalia, Federatia Rusa, Finlanda si SUA.


- MANECHIN, cod COR: 521001 – Autorizatie seria IS nr. 000603;
- ORGANIZATOR SPECTACOLE, cod COR: 342909 – Autorizatie seria IS nr. 000180;
- MAESTRU DE CEREMONII, cod COR: 347306 – Autorizatie seria IS nr. 000204.

 • EuroDEMOS a infiintat, singular in Europa, primul Centru Transfrontalier de Lupta impotriva Traficului Modern de Fiinte Umane, cu activitate monitorizata de Comisia Europeana. • EuroDEMOS a pregatit prima Retea de specialisti europeni din Armenia, Azerbaijan, Bulgaria, Letonia, Moldava, Romania si Turcia, in anticiparea si lupta impotriva traficului modern de fiinte umane, prin reprezentanti ai Staff-ului O.S.C.E., Consiliul Europei, EuroDEMOS, Kasta Morrely, avand si aportul Parlamentului European.
 • EuroDEMOS a realizat prima publicatie de specialitate din Europa din domeniul traficului modern de fiinte umane - „Legalitate si Eligibilitate in Modeling – Afla ce inseamna modeling pentru a anticipa si combate traficul modern de fiinte umane”), fiind cea care a descoperit si demascat traficul modern de fiinte umane, a studiat si gasit solutiile pentru anticiparea si combaterea acestui fenomen.
In anul 2009 EuroDEMOS a militat activ pentru apararea drepturilor omului, in special prin proiectele nationale sprijinite de Ministerul Tineretului si Sportului si cele internationale sprijinite de Uniunea Europeana, Comisia Europeana, Consiliul Europei si O.S.C.E., drept pentru care a fost apreciata intre primele 50 de organizatii mondiale si desemnata sa reprezinte Romania la manifestarile prilejuite de Ziua Internationala a Drepturilor Omului de la Haga – Olanda. Una din activitatile EuroDEMOS in cadrul Platformei de Cooperare Europa-Asia este aceea de Unic Monitor al respectarii Drepturilor Omului si Libertatilor Fundamentale in Romania si Promotor al acestora la nivel global. • EuroDEMOS a realizat in 2009 Reteaua transfrontaliera de parteneriate pe termen lung si Strategia transfrontaliera de lupta impotriva traficului modern de fiinte umane ca solutie la tratarea acestui flagel al societatii.


 • EuroDEMOS a infiintat prima Retea europeana de promovare si sustinere a Implicarii Tinerilor in Procesul Decizional – proiect considerat prioritate de catre Consiliului Europei. Membrii fondatori sunt 36 de lideri nationali din 12 state europene: Albania, Armenia, Azerbaijan, Franta, Italia, Letonia, Macedonia, Republica Moldova, Polonia, Portugalia, Romania, Turcia, Ungaria.


 • EuroDEMOS a fost organizatia care a participat cu cei mai multi observatori internationali la alegerile locale din 01 iunie 2008 din Romania.


 • Pentru prima data s-a obtinut prin proiectul EuroDEMOS in parteneriat cu Municipalitatea, nominalizarea Iasului in cadrul Saptamanii Europene a Mobilitatii ca Oras de Aur, de catre Comisia Europeana.


 • EuroDEMOS a obtinut DISTINCTII la finala de arta fotografica in cadrul Festivalului International de Documentare Artistica si Arta Foto „ART AIUD 2007” si la finala de arta fotografica in cadrul Festivalului International de Epigrame, Caricatura si Umor „EPIGRAFIX”, editia a III-a, Aiud 2007.


 • ONG EuroDEMOS a fost NOMINALIZAT in cadrul GALEI “OAMENI PENTRU OAMENI” – Eveniment national de premiere a implicarii sociale a primelor 14 organizatii civice romanesti, desfasurat sub patronajul Presidentiei Romaniei, in randul celor mai bune programe de voluntariat din Romania: 2005, 2006, 2007, 2008, 2009, 2010.
 • ONG EuroDEMOS este ACREDITAT EUROPEAN - Acreditare nr. 2010-RO-22, Programul Tineret in Actiune al Agentiei Nationale pentru Programe Comunitare in Domeniul Educatiei si Formarii Profesionale (A.N.P.C.D.E.F.P.) – Ministerul Educatiei, Cercetarii si Tineretului.


EuroDEMOS a adaptat si reinviat, in anul 2000,
Sarbatoarea traditiei multimilenare romanesti Dragobetele – Sarbatoarea Iubirii, Veseliei si Norocului, binecunoscuta astazi la nivel national. • EuroDEMOS a implicat si sprijinit sute de tineri in a derula actiuni si materializa initiative care sa contribuie la dezvoltarea si evolutia societatii europene.
 • Numai in anul 2009 zeci de membri EuroDEMOS au beneficiat de burse de specializare in domeniile: formare profesionala, managementul proiectelor, evaluarii competentelor profesionale si auditarii in domeniul calitatii;
 • Incepand cu anul 2007 EuroDEMOS a format prin proiectele sale transfrontaliere si europene peste 370 de lideri de tineret din tari europene: Armenia, Turcia, Republica Moldova, Azerbaijan, Italia, Germania, Letonia, Bulgaria, Polonia, Grecia, Spania, Portugalia in domeniile de interes european: drepturilor omului, cultura, formare profesionala, dezvoltare durabila etc.
 • In decursul anilor am reusit sa implicam sau sa informam direct prin programele, proiectele si acaiunile noastre, sute de mii de cetateni la nivel local, regional si national si sa promovam valorile democratice direct la mii de tineri si cetateni;
 • In toata istoria sa civica de pana acum EuroDEMOS a demonstrat public fara echivoc valoarea si utilitatea societatii civile prin fapte si rezultate intr-o abordare responsabila a problemelor reale ale cetatenilor.

Home Page | Organizare | Centre EuroDEMOS | Proiecte civice - exemple | Oportunitati | Performante Realizari | Parteneri Colaboratori | Linkuri | Contact | Stiri | Harta site


Submeniu:


Inapoi la cuprins | Inapoi la meniul principal